03-6952212

היועץ המשפטי

03-6952212

כיצד מנהלים הליכים בבית משפט

כיצד להחליט באיזה סדר דין לתבוע

בשנים האחרונות, נולדו לעולם מספר רב של סדרי דין, שלא היו קיימים בעבר. סדר דין מהיר, תובענה על סכום קצוב, תובענה לפינוי מושכר ועוד, וזאת בנוסף לסדר הדין שהיו קיימים מאז ומעולם כגון סדר הדין הרגיל, תביעה בסכום קצוב, תביעה קטנה, המרצת פתיחה ועוד.


לכל תובע הזכות לבחור באחד מבין כמה סדרי דין. במקרים רבים, ההחלטה באיזה סדר דין כדאי לתבוע, הינה בעלת משמעות קרדינאלית על אופן התנהלות התיק, והינה אחת ההחלטות החשובות ביותר שעל התובע לקבל בטרם פתיחת תביעה.


רק עורך-דין ותיק ומיומן, יוכל להמליץ על סמך ניסיונו, באיזה סדר דין נכון וכדאי לבחור, ובחירה כזו עשויה להכריע את גורל התיק כולו ואף לקצר מאוד את משך הזמן בו התיק יתנהל.


כיוון שמערכת המשפט הישראלית אינה מתאפיינת ביתר יעילות, הרי שתמיד מומלץ לבחור בסדר הדין הקצר והיעיל יותר מבין אלו שפתוחים בפניך, וזאת על מנת לזכות בצדק מהיר יותר ולחסוך זמן יקר בהליכים משפטיים מייגעים.


לא נגזים אם נאמר, כי לעיתים ההבדל בבחירה בין סדר דין אחד למשנהו, עשוי לגרום להתארכות ניהול התיק במספר שנים ולתשלום אגרה והוצאות בהיקף של פי 3 ויותר.  לכן, כדאי מאוד לשקול בכובד ראש את סדר הדין אליו הולכים, שכן הוא זה במקרים רבים יכריע את גורל התיק, לרבות כמה זמן יארך התיק, כמה אגרה תשולם בגין התיק, באיזה בית משפט בארץ ידון התיק, האם הנתבע רשאי כלל להתגונן ועוד.


תביעה בסדר דין רגיל


תביעה בסדר דין רגיל, הינה תביעה המתבררת בדרך כלל במשך מספר שנים, ומתאימה לתיקים בעלי היקף כספי נכבד או במקרים בהם דרוש בירור יסודי של העובדות.


זו בעצם ברירת המחדל, ובמידה ולא פתוח בפני התובע אפיק חלופי להגשת תביעה, הרי שאין לו ברירה אלה להגיש את התביעה בסדר דין רגיל. במקרה זה, מוגש לבית המשפט כתב תביעה והנתבע רשאי להגיש כתב הגנה בתוך 30 יום.


כיום, במקרים בהם סכום התביעה נמוך מ- 75,000 ₪, התובע אינו רשאי להגיש תביעה בסדר דין רגיל, וחייב להגישה בסדר דין מהיר (ראה פירוט להלן).


תביעה בסדר דין רגיל, מתנהלת בדרך כלל מספר שנים וזאת כיוון שבמסגרתה זכאי כל אחד מן הצדדים להציג למשנהו שאלון, דרישה לגילוי מסמכים ועוד. התיק המשפטי מתנהל בצורה ממצה ומעמיקה, תוך שמיעת עדים, הבאת חוות דעת מומחים ועוד, דבר שגורם בהכרח לקיומם של דיונים רבים ולהשקעת כספים רבים בניהול התיק.


מומלץ לתובע להימנע ככל האפשר מסדר דין זה, וזאת בשל הזמן הרב החולף עד לקבלת פסק הדין.


תביעה בסדר דין מהיר

סדר דין מהיר הינו הליך חדש יחסית, אשר אכן מביא לבירור מהיר ויעיל של תביעות, ובדרך כלל אורך ההליך כחצי שנה עד שנה.


הקיצור במשך הזמן לעומת תביעה בסדר דין רגיל, מושג באמצעות הגשה מוקדמת לבית המשפט של כל המסמכים המצויים בידי כל צד וכן ויתור על דיונים מקדמיים והתמקדות בעיקר, שהינו בירור המחלוקת העובדתית או המשפטית שנתגלעה בין הצדדים.


סדר דין מהיר, הינו הליך אשר נועד להגשת תביעות בסכום הנמוך מ- 75,000 ₪ והגשת התביעות בהיקף כספי שכזה בסדר דין מהיר הינו עניין שבחובה. תביעות אשר מוחרגות מגדר החובה להגשתן בסדר דין מהיר, הינן תביעות מכח חוזה או התחייבות אחרת בכתב, בהם סכום התביעה קצוב ומוגדר (ראה פירט להלן) וכן תביעות בגין נזקי גוף.


כדי לזרז ככל הניתן את בירורה של התביעה, קיימת חובה לצרף הן לכתב התביעה והן לכתב ההגנה רשימת מסמכים וכן את כל המסמכים המצויים ברשות אותו צד והשייכים לעניין, ובכך נחסכים חודשים ארוכים של ריבים ומאבקים על עניין גילוי המסמכים. כעקרון, לא ניתן להציג לצד שכנגד שאלונים או לדרוש ממנו לגלות מסמכים נוספים על אלו שגולו על ידו, ואף בכך מקוצר מאוד משך ניהול התיק.


כבר לכתב התביעה ולכתב ההגנה, חייב כל צד לצרף תצהיר, בו הינו מצהיר כי כל האמור בכתב התביעה או בכתב ההגנה שהגיש הינו אמת, ובדרך זו מורתעים הצדדים מלטעון דברים שאינם נכונים בכתבי הטענות.


לנתבע עומדת תקופה ארוכה יחסית בת 45 יום להגשת כתב הגנה, אולם לכתב ההגנה עליו לצרף את כל מסמכיו וכן תצהיר, ומייד לאחר מכן נקבעת ישיבה, בה מוסמך בית המשפט להכריע בתיק. ברוב המקרים, נקבעות מקסימום שתי ישיבות בבית המשפט, כך שהתיק כולו אורך כחצי שנה עד שנה.


תביעה בסדר דין מקוצר

סדר דין מקוצר, הינו הליך מהיר ויעיל, במסגרתו הנתבע הוא זה שצריך להוכיח לבית המשפט, שאינו חייב את הסכום הנתבע על ידו והנתבע הוא זה שצריך להוכיח שהינו זכאי להגיש כתב הגנה ולקבל את יומו בבית המשפט.


אם יש לך חוזה בכתב או אסמכתא אחרת בכתב מאת הנתבע (לדוגמא חשבונית חתומה, אי מייל מהנתבע וכו’) והסכום שאתה דורש שישולם לך הינו סכום קצוב, מוגדר וברור (לדוגמא, סכום שנקוב בחוזה), אתה רשאי להגיש את התביעה בסדר דין מקוצר. לתביעה חייבים לצרף את המסמך עליו מסתמכים וחייבים לתבוע אך ורק את הסכום הקצוב ולא שום דבר נוסף (אסור לתבוע נזקים כללים וכו’). חשוב לדעת, כי אין חובה לצרף מסמך בנוגע לחוב דווקא, והחוב יכול להיות שנוי במחלוקת, העיקר שקיימת אסמכתא בכתב מטעם הנתבע בנוגע לעניין בכלליות ולאו דווקא לגבי החוב הספציפי הנתבע.


כדי להוכיח שהינו זכאי להתגונן, על הנתבע להגיש לבית המשפט, תוך 30 יום, בקשת רשות להתגונן, ובה לפרט באריכות ובפירוט את כל טענות ההגנה שפיו וכן לצרף תצהיר מפורט מטעמו. בתוך כחודשיים נקבע דיון בתיק, והנתבע בלבד נחקר על תצהירו.


במידה והנתבע משכנע את בית המשפט כי אכן יש לו זכות כלשהי לקבל את יומו בבית המשפט, וכי הגנתו אינה “הגנת בדים” (כלומר אינה שקר מוחלט), שערי בית המשפט נפתחים בפניו, והתיק הופך לתיק רגיל. אם התביעה הינה על סכום שמתחת ל-75,000 ₪ התיק עובר לפסים של תביעה בסדר דין מהיר ומעל לסכום זה התיק עובר לפסים של תביעה בסדר דין רגיל.


הדיון בבקשתו של הנתבע למתן רשות להתגונן הינו דיון חשוב ביותר ולעיתים הנתבע אינו מקבל כלל רשות להתגונן והתיק מועבר מיידית להוצאה לפועל. במקרים אחרים, מותנית הרשות להתגונן בהפקדת סכום כספי גבוה, כתנאי למתן הרשות להתגונן, ועו”ד מקצועי ומיומן יודע היטב כיצד לנצל את מעמד חקירת הנתבע בבקשתו למתן רשות להתגונן, על מנת להוציא מן הנתבע הודאות בעניינים אשר ישמשו את התובע בשלבים מאוחרים של התיק.


חשוב להדגיש, כי הנתבע חייב לצרף תצהיר כבר בשלב ראשוני של התיק, והוא לא יוכל בעתיד לשנות את תצהירו ובעצם הוא “נעול” על גירסא מסויימת ולא בנקל יוכל לשנותה. לשם ההשוואה, בתביעה בסדר דין רגיל, נדרש הנתבע להגיש תצהיר מטעמו בעניין רק כעבור מספר שנים ולאחר שהוא ראה את גירסאתו של התובע ואת כל מסמכיו, והוא עלול לנצל זאת לרעה ולהתאים את גירסאתו לדברים ששמע וראה במהלך התיק.


הזכות להגשת תביעה בסדר דין מקוצר אינה תלויה סכום החוב, אולם במידה והחוב נמוך מ-50,000 ₪ והתובע בוחר דווקא להגיש תביעה בסדר דין מקוצר ולא תובענה על סכום קצוב להוצאה לפועל (ראה פירוט להלן), אזי לא יפסק לטובתו שכר טרחת עורך-דין, וזאת מתוך מגמה לעודד תובעים בסכומים של עד 50,000 ₪ להגיש תביעות ישירות להוצאה לפועל, ולחסוך לנתבעים הוצאות וטרחה.


בסדר דין מקוצר, ניתן לתבוע גם סילוק של שוכר מנכס או דירה, אולם לאור קיומו של הליך חדש ומשופר בשם תביעה לפינוי מושכר (ראה פירוט להלן), מומלץ לנקוט בדרך חדשה זו.


תביעה על סכום קצוב המוגשת ישירות להוצאה לפועל


תביעה על סכום קצוב, הינה הליך חדש מאוד, והינה ההליך המהיר והאפקטיבי ביותר מבין כלל ההליכים הקיימים כיום במדינת ישראל.


כיום, פתוחה בפני כל אדם האפשרות, להגשת תביעה ישירות להוצאה לפועל, וזאת מבלי להיאלץ להגיש קודם לכן תביעה בבית המשפט, ומבלי צורך להציג דווקא שטר חוב או צ’ק שחזר. הגשת תביעה ישירה להוצאה לפועל אפשרית במקרים בהם קיים חוב כספי קצוב בסכום הנמוך מ- 50,000 ₪, בגינו נערך חוזה בכתב, או שקיים מסמך אחר בכתב מאת החייב, המעיד על דבר קיומו של חוזה בין הצדדים. אין חובה להביא דווקא הסכם בכתב או  מסמך בדבר ההפרה או החוב, ולעיתים די בחשבונית חתומה ע”י החייב, כדי להגיש תביעה בדרך זו.


את התביעה ניתן להגיש בכל לשכת הוצאה לפועל במדינת ישראל, וזאת לפי בחירתו ונוחיותו של הזוכה.

שמה של התביעה – תובענה על סכום קצוב.

כדי להגיש תביעה להוצאה לפועל, קודם כל חיייבים לשלוח מכתב התראה לחייב, בדואר רשום. נוסח המכתב חייב להיות בנוסח קשיח הקבוע בחוק, ויש לשמור על האישור בדבר המשלוח בדואר רשום. יש לתת לחייב ארכה בת 30 יום לשלם את החוב, ובמידה והחוב לא נפרע, ניתן להגיש התביעה להוצאה לפועל.


הגשת התביעה להוצאה לפועל, דומה להגשת תביעה לבית המשפט בסדר דין מקוצר, ויש להגיש כתב תביעה מפורט, ולצרף אליו את האסמכתא בכתב עליו מתבססת התביעה, וכן את מכתב ההתראה שנשלח ואת אישור המשלוח של המכתב בדואר רשום.


לחייב ניתנת תקופת אזהרה בת 30 ימים נוספים, ובמידה ובמהלך תקופה זו, החייב אינו מסדיר את חובו, ניתן לנקוט כנגדו בהליכי גבייה נרחבים. יש לשים לב, כי במסגרת תקופת 30 ימי האזהרה, לא סופרים תקופות של פגרה או שביתה במערכת ההוצאה לפועל.


הגם שלכאורה נראה כאילו קיים בזבוז אדיר של זמן, בהמתנה כפולה של 30 ימים, פעם אחת למכתב ההתראה ופעם שנייה לאזהרה, בפועל – המדובר בדרך היעילה והקצרה ביותר לגביית החוב ! דרך זו עדיפה בהרבה על הגשת תביעה לבית המשפט, אשר הליכי הגבייה בגינה יכולים להתנהל לעיתים רק חודשים רבים מאוחר יותר.


במידה ובתוך תקופת האזהרה מגיש החייב התנגדות לתובענה בסכום קצוב, אזי המדובר במעין “כתב הגנה”, אותו מגיש החייב להוצאה לפועל, על מנת להתגונן מפני החוב. במידה והתנגדות החייב הוגשה במועד, כלומר במסגרת תקופת האזהרה, אזי תיק ההוצאה לפועל מעוכב אוטומאטית, וההתנגדות עוברת לדיון בפני בית המשפט.


חשוב לדעת, כי התנגדות לביצוע תובענה על סכום קצוב אינה כתב הגנה, וכי על כתפי החייב מוטל הנטל להוכיח כי הינו באמת זכאי לקבל “רשות להתגונן” ולהגיש כתב הגנה. לפיכך, הדיון בבקשתו של החייב למתן רשות להתגונן הינו דיון חשוב ביותר ולעיתים החייב אינו מקבל כלל רשות להתגונן והתיק מוחזר מיידית להוצאה לפועל. במקרים אחרים, מותנית הרשות להתגונן בהפקדת סכום כספי גבוה, כתנאי למתן הרשות להתגונן, ועו”ד מקצועי ומיומן יודע היטב כיצד לנצל את מעמד חקירת החייב בבקשתו למתן רשות להתגונן, על מנת להוציא מן החייב הודאות בעניינים אשר ישמשו את הזוכה בשלבים מאוחרים של התיק.


במידה ובתום תקופת האזהרה, לא פרע החייב את חובו, או במידה ובקשתו של החייב למתן רשות להתגונן נדחתה, ניתן לנקוט באופן מיידי בשורה ארוכה של הליכים מבצעיים, לשם עיקול נכסיו של החייב וגביית החוב.


המרצת פתיחה

המרצת פתיחה, הינה הליך יעיל וקצר, אשר נועד למקרים בהם לא תובעים סכום של כסף, אלא סעד הצהרתי, (לדוגמא, הצהרה כי התובע הינו הבעלים של חפצים או מיטלטלין המצויים בדירה).


הליך זה מתאים למקרים, בהם המחלוקת העובדתית בין הצדדים מצומצמת, אין הרבה עדים, ובית המשפט מתבקש להכריע בעניינים שאינם קשורים ישירות לכסף.


היעילות בהמרצת פתיחה מושגת בכך, שכבר עם הגשת ההמרצה חייבים לצרף אליה תצהיר מפורט של כל העובדות ובתוך 45 יום גם הצד הנתבע רשאי להגיב להמרצה ולצרף אליה תצהיר מפורט משל עצמו. הדיון בתיק נקבע בתוך חודשים ספורים, ולעתים כבר בדיון הראשון התיק נשמע לגופו ומוכרע.


יתרון נוסף של המרצת הפתיחה, הינה האגרה הנמוכה המשולמת בגינו, אשר עומדת בבית המשפט השלום ע”ס           616 ₪ בלבד, וזאת ללא כל קשר לשווי העניין, אשר עשוי לעיתים להגיע לסכומים גבוהים מאוד. לשם ההשוואה, בתביעה רגילה, משולמת אגרה בסכום מצטבר בסך 2.5% מסכום התביעה, אשר בדרך כלל שוויה גבוה מאוד. זו אחת הסיבות בעטיין תובעים רבים משתדלים לעיתים להציג כלפי בית המשפט את תביעותיהם, כאילו הם תביעות לסעד הצהרתי גרידא, וזאת כדי לזכות הן בהליך יעיל ומקוצר והן לשלם אגרה בסכום נמוך.

תביעה לפינוי מושכר

תביעה לפינוי מושכר, הינה הליך חדש מאוד, והינה ההליך המהיר והאפקטיבי ביותר מבין כלל ההליכים הקיימים כיום במדינת ישראל, לשם פינוי נכס משוכר שמסרב לפנותו מרצונו הטוב והחופשי.

היעילות מושגת בכך, שכבר עם כתב התביעה חייבים לצרף תצהיר מפורט של כל העובדות ובתוך 45 יום גם הנתבע חייב לצרף תצהיר מפורט משל עצמו. הדיון בתיק נקבע בתוך חודשים ספורים, ולעתים כבר בדיון הראשון התיק נשמע לגופו ומוכרע.


תביעה לפינוי מושכר חייבת לעסוק אך ורק בבקשה של משכיר נכס, לפנות את הנכס מהשוכר המצוי בו, ואסור לכלול במסגרת התביעה גם דרישות כספיות מהשוכר, כגון חובות שכירות או נזקים לנכס, וזאת כדי למקד את המחלוקת בשאלה האם השוכר הפר את הסכם השכירות וחייב לפנות את המושכר, אם לאו. תביעות כספיות שונות ניתן לנהל במקביל בבית משפט או בהוצאה לפועל, מבלי שהדבר יסרבל ויסבך את התביעה לפינוי.


חשוב לדעת, כי זכייה בפסק דין לפינוי מושכר אינה מבטיחה כי הנתבע אכן יכבד את פסק הדין ויפנה את המושכר מרצונו, ולעתים יש צורך לפתוח תיק הוצאה לפועל לשם פינוי בכוח.

תיק הוצאה לפועל

פתיחת תיק הוצאה לפועל, הינה הדבר היעיל ביותר לשם גביית חוב, אולם ניתן לפתוח תיק כזה אך ורק אם המחלוקת כבר הוכרעה בבית משפט באמצעות פסק דין או אם אתה מחזיק בידיך צ’ק חוזר או שטר חוב.


צ’ק חוזר או שטר חוב הם בעצם מפתח, עימו ניתן לפתוח את שערי ההוצאה לפועל, ולנקוט בהליכי גבייה כנגד החייב באופן מיידי.


צ’ק חוזר, הינו שטר שלא כובד, המעיד על כך שמי שמחזיק בידיו את הצ’ק זכאי לקבל מאת מי שחתום על צ’ק את סכום הכסף המופיע על גבי הצ’ק. הגורם שחתם על הצ’ק, הוא זה שצריך להוכיח כי אינו חייב לך את הכסף !


לצרך פתיחת התיק יש להגיש ללשכת ההוצאה לפועל “בקשה לביצוע שטר” וחובה להציג ללשכת ההוצאה לפועל את הצ’ק המקורי, אשר יוחתם ע”י הלשכה כדי למנוע ממך לעשות צ’ק שימוש חוזר ויוחזר אליך מיידית.


דע, כי זכותך לפתוח את תיק ההוצאה לפועל בכל לשכת הוצאה לפועל במדינת ישראל, אפילו אם היא רחוקה מאוד ממקום מגוריו או עסקו של החייב, הכל על פי נוחותך והחלטתך הבלעדית !


לאחר פתיחת התיק בלשכת ההוצאה לפועל, תישלח אזהרה לחייב, לפיה ניתנת לחייב ארכה בת  20 יום לשם הסדרת חובו.


במקרים רבים, נשלח טופס האזהרה (מסמך בצבע ירוק) ישירות לזוכה, כדי שהזוכה יבצע המצאה של האזהרה לחייב. אם קיבלת את טופס האזהרה אליך, דאג להמצאתו לחייב בדחיפות, כיוון שעד לא מומצאת האזהרה לחייב, לא מתחילה להימנות “תקופת האזהרה” ולא ניתן להטיל עיקולים על נכסי החייב.


מסירת האזהרה יכולה להיעשות הן במסירת האזהרה ישירות לידי החייב או מי מטעמו ובין ע”י הדבקתה על מקום מגוריו/עסקו של החייב, הכל בהתאם לכללים החלים בעניין.

במקרים בהם החייב מתחמק או מקשה על ביצוע המסירה לידיו, מומלץ להיעזר בחוקר פרטי לשם איתורו ומסירת האזהרה לידיו.

התנגדות לביצוע שטר, הינו מעין “כתב הגנה”, אותו מגיש החייב להוצאה לפועל, על מנת להתגונן מפני החוב.

במידה והתנגדות החייב הוגשה במועד, כלומר במסגרת תקופת האזהרה, אזי תיק ההוצאה לפועל מעוכב אוטומאטית, וההתנגדות עוברת לדיון בפני בית המשפט.


חשוב לדעת, כי התנגדות לביצוע שטר אינה כתב הגנה, וכי על כתפי החייב מוטל הנטל להוכיח כי הינו באמת זכאי לקבל “רשות להתגונן” ולהגיש כתב הגנה. לפיכך, הדיון בבקשתו של החייב למתן רשות להתגונן הינו דיון חשוב ביותר ולעיתים החייב אינו מקבל כלל רשות להתגונן והתיק מוחזר מיידית להוצאה לפועל. במקרים אחרים, מותנית הרשות להתגונן בהפקדת סכום כספי גבוה, כתנאי למתן הרשות להתגונן, ועו”ד מקצועי ומיומן יודע היטב כיצד לנצל את מעמד חקירת החייב בבקשתו למתן רשות להתגונן, על מנת להוציא מן החייב הודאות בעניינים אשר ישמשו את הזוכה בשלבים מאוחרים של התיק.

תביעה קטנה

תביעה קטנה הינה הליך פשוט ותכליתי, הנועד לאפשר לכל אדם, אפילו נטול כל השכלה או הבנה משפטית, להביא בפני שופט עוול קטן שנגרם לו, ולבקש מבית המשפט שיעשה צדק מהיר בפרשה.


התובע חייב להיות אדם, לא חברה או תאגיד כלשהוא, וסכום התביעה חייב להיות עד כ- 30,000 ₪. גם את התובע הינו בעל עסק, המוגדר כעוסק מורשה (לא חברה) הינו זכאי להגיש את התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.


לנתבע ניתנת תקופה קצרה ביותר בת 15 יום להגשת כתב הגנה והדיון בתיק יקבע בתוך חודשים ספורים. במסגרת הדיון הראשון והיחיד בתיק, תתקבל הכרעת בית המשפט – וזאת או מייד בסוף הדיון או בסמוך לאחר מכן, באמצעות משלוח פסק הדין בדואר תוך ימים אחדים.


התובע עצמו נדרש להופיע מול בית המשפט, ללא ייצוג עורך דין. יחד עם זאת, קיימים מקרים בהם התובע יכול להיות מיוצג על ידי אדם אחר, כל עוד אדם זה אינו עוסק בייצוג כחלק ממקצועו ואינו מקבל תשלום עבור הייצוג.


התובע רשאי להגיש את התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות (שליד בית המשפט השלום) הנוח לו, וזאת מבין בתי המשפט הבאים  : בית המשפט שבקרבת מקום המגורים של הנתבע, בית המשפט שבקרבת מקום עבודתו של הנתבע, בית המשפט בקרבת המקום בו אירע המקרה שבגינו הוגש כתב התביעה (כלומר, המקום שבו אירע המקרה, הופר החוזה, נגרם הנזק וכיוצ”ב).



לסיכום

ההחלטה באיזה סדר דין להגיש את התביעה נתונה לבחירת התובע, ותובע נבון יתייעץ עם עו”ד כדי לבחור בסדר הדין הטוב והיעיל ביותר עבורו לשם ניהול התיק.

השאר פרטיך וקבל ייעוץ מיידי ללא התחייבות

נושאים נוספים

גביית חובות מהירה ויעילה באמצעות ההוצאה לפועל
בישראל קיימת מזה שנים רבות “מכת מדינה” בדמות אי תשלום חובות והשתמטות מקיום התחייבויות.. להמשך…

הסכם מייסדים ותקנון לחברה
בשלבים הראשונים להקמת חברה אנו נתקלים בשני מושגים : הסכם מייסדים ותקנון לחברה.. להמשך…

כיצד למנוע הברחת נכסים על ידי החייב
אחד מכלי הנשק החשובים ביותר במלחמה בחייבים, ובהברחות הנכסים, הינו הטלת עיקולים בטרם אזהרה.. להמשך…

גביית צ’קים חוזרים
אם אתה מחזיק בידיך צ’ק חוזר, דע לך שיש לך ביד יותר מסתם ‘חתיכת נייר’… להמשך…

כיצד להחליט באיזה סדר דין לתבוע
בשנים האחרונות, נולדו לעולם מספר רב של סדרי דין, שלא היו קיימים בעבר.. להמשך…

5 סיבות טובות להשאיר פרטים!
  1. פנייתך מועברת מיידית לעו"ד בכיר ומנוסה בתחום
  2. תשובה מקצועית ומפורטת לפנייתך תינתן לך באופן מיידי.
  3. אצלנו תמצא אוזן קשבת לכל בעיותיך
  4. פרטיך ותוכן פנייתך נשמרים בסודיות מלאה
  5. השירות ניתן ללא כל התחייבות מצידך.
שם מלא:
אימייל:
טלפון:
פרטי הפנייה: